7e Oogstdag SMT 2019
Ieder Jaar op de eerste zondag van september houden wij onze oogstdag voor belangstellende. Dit jaar hebben we als thema "Van Nostalgie tot de nieuwste Technologie".Voor 95 procent zijn het machine's en tractoren uit de periode van 1945 tot 1970. Dit jaar leek het ons leuk om enkele moderne oogstmachine's erbij te zetten om het verschil te laten zijn dat wat de technologie niet heeft stil gestaan. Op deze dag worden aardappelen, graan, mais bieten en voederbieten geoogst. Ook hebben we wortelen gezaaid, maar deze worden later geoogst. Verder is er een kleine streekmarkt opgezet waar de mensen uit het dorp hun hobby cq bedrijfsactiviteiten laten zien.Hebt u ook nog een leuke hobby waarvan u denkt, dat zou er ook wel bijpassen dan kunt u altijd contact opnemen met Tom Hendriks 06-13297430 of Willem Bongarts 06-53716508 Voor de kinderen zijn er natuurlijk ook leuke activiteiten zoals, smincken, kleindieren, luchtkussen, zandbak en kop van jut. Deze dag is entreevrij maar natuurlijk zijn we blij met elke vrijwillige bijdrage, hiervoor staat er een melkbus op een niet te missen plaats. Deze dag is van 11.00u. tot 17.00u. Graag zien we jullie graag op deze dag terug. Voor uw navgatie stelt u hem in op Grotestraat 97 5836AD Sambeek.
Landelijke Ploegwedstrijd 2019
Ook dit jaar houden wij onze Landelijke Ploegwedstrijd, deze zal gehouden worden op 14 april 2019. Locatie is net als vorig jaar aan de Radioweg 3 5836 CD te Sambeek. De opening is om 11.00u We adviseren om op tijd in te schrijven, want net als voorgaande jaren geldt: VOL = VOL. Inschrijven graag via de link op de homepage. U krijgt meteen een melding dat U hebt ingeschreven, de kosten hiervoor zijn net als voorgaande jaren €15,-.
Zomertoertocht 2018
Op 24 juni houden wij weer onze jaarlijkse zomertoertocht. Na een aantal jaren richting het noorden te zijn geweest gaan we nu naar het zuiden, ongeveer op de helft van de toertocht hebben we een tussenstop. Bij wie dat is blijft nog even geheim maar dat het met trekkers te maken heeft is een feit. Vanaf 10.00u. verzamelen op het Pastoor de Vochtplein bij De Gouden Leeuw , waarna we om 11.00u. vertrekken. We hopen natuurlijk op mooi weer maar dat hebben we helaas niet in de hand. Kosten voor trekker met chauffeur 10,- euro en voor evt. bijrijder/ster 5,- euro
Europees Kampioen Ploegen Marius Jenniskens 2016
Marius was in 2014 al Europees Kampioen geweest in Ierland. Dit jaar was het in Wales, Engeland waar het weer een succes werd. Dus voor de tweede maal Europees kampioen, wat een uitstekende prestatie is waar hij heel trots op kan zijn. Al met al viel het nog niet mee in de heuvels van Wales, want je kon het einde van de voor niet zien. En de grond is daar ook heel anders als hier. Vooraf kon men daar ook een paar dagen oefen ploegen. Daar ploegen ze ook lang niet zo diep en veel smaller,dus voor Marius weer een hele uitdaging. Wij als SMT zijn weer trots dat het hem toch weer gelukt is, niet iedere vereniging kan zeggen dat ze twee jaar op rij een Europees Kampioen in de club hebben. Marius van Harte Gefeliciteerd met het behalen van dit resultaat.
Henk Laarakkers 6 september 1954 16 juli 2016
Als je de Bulldog hoort, Ik ben het niet. Ik heb jullie verlaten, Tot mijn grote verdriet. Dit zijn de woorden van Henk. Henk mede oprichter van de SMT is er niet meer. Vanaf de oprichting was hij voorzitter van de vereniging. Henk had een grote passie voor oude tractoren en machines. Ploegen en gras maaien waren een van zijn grote hobby’s. Als het even kon, deed hij dat met zijn Bulldog, zijn eerste trekker. Hij had veel nieuwe ideeën voor de SMT. Zo ontstond er de Landelijke Ploegwedstrijd. Tijdens de laatste ploegwedstrijd werd Henk de Speld van Verdienste uitgereikt, een gemeentelijke onderscheiding. Hij was hier erg blij mee, al zei hij dat niet met zoveel woorden. Hij bedacht het Educatief Park. Het doel hiervan om vooral de jeugd kennis te laten maken met alles wat groeit en bloeit, van zaaien tot oogsten. Henk had sowieso veel aandacht voor de jeugd en trok veel jeugdleden aan. Hij was maar wat trots om met hen te mogen samenwerken. Zonder jeugd zijn we over een aantal jaren nergens meer zei hij dan. Stil zitten was er voor Henk niet bij. Hij bleef betrokken tot zijn allerlaatste dag. Het was voor hem moeilijk zijn club los te laten. Op zijn Educatief Park is onder grote belangstelling afscheid van Henk genomen. Wij, als SMT, gaan Henk enorm missen. Lia, en kinderen veel sterkte met dit grote verlies.
Math Blonk 10-08-1961 19-04-2014
Math was altijd graag bij de club en genoot met volle teuge op ieder evenement.Als we sávonds na een activiteit aan de barbeceu zaten met een pilsje dan zag je Math intens genieten. Hij was nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en was ook erg trots op zijn Volvo, man wat heeft hij daar vele kilometers mee gereden, later werd deze ingeruild voor een Unimog waar hij ook plezier aan heeft beleefd. Erg Jammer dat dit maar van korte duur was. We hebben afgelopen winter nog een toertocht voor Math georganiseerd, waar hij erg blij mee was. Math voorop bij Erik in zijn Stijnmobiel met erachter alle SMT leden. Het laatste evenement van de SMT waar Math nog is geweest was de Landelijke Ploegwedstrijd, hier is hij nog een uurtje geweest maar voor ons als SMT heeft dit wel erg veel indruk gemaakt. Dit geeft toch maar weer aan hoe betrokken hij was bij onze club. Math jongen we zullen je missen. Alle leden wensen Familie en vooral de kinderen heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Toertocht 22 juni 2014
Op zondag 22 juni is onze jaarlijkse toertocht voor oldtimer tractoren.
Verzamelen kan vanaf 9.00 uur op het pastoor de Vochtplein midden in Sambeek tegenover de kerk.
Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro pp bijrijders vanaf 12 jaar 5 euro pp.
Halverwege de tocht stoppen we bij een Ford, Lanz en Hanomag verzamelaar.
En is er ruim de gelegenheid om de verzameling te bekijken en tijd voor een sanitaire stop.
Na afloop is er uiteraard weer een koffietafel nabij ons educatief park.
Iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering als aandenken.
Wij hopen op goed weer en tot ziens op 22 juni

Bestuur S.M.T
Landelijke ploegwedstrijd SMT/HMT Zondag 13 april 2013
Ook dit jaar zijn we alweer met de voorbereiding bezig voor een fantastische ploegwedstrijd op zondag 13 april (terrein gelegen Radioweg3 5836CD Sambeek) .
Dit jaar zal de opening wederom worden gedaan door een landelijk bekende prominent, maar wie dit is, is nog een verrassing!
Ons streven is er om er een sportief evenement van te maken met een hoog kijkgehalte voor het pupliek. Om dit te stimuleren zijn gloeikop tractoren en tractoren op ijzeren wielen vrijgesteld van inschrijfgeld.
Nieuw is een extra prijs voor de beste gloeikopploeger, een unieke kans om hiermee aan de wedstrijd deel te nemen.
Verder wordt deelname met zo oud mogelijk en identiek materiaal enorm op prijs gesteld.
Maar uiteraard is ook de jonge beginnende ploeger van harte welkom, er zal hiervoor een aparte aanmoedigingsprijs zijn.
Ook is er dit jaar weer een publieksprijs voor de deelnemer die door het publiek het leukst gevonden wordt, of het meeste aanspreekt.
Er zal deze dag ook met oa paard en rupstrekker geploegd gaan worden.
Tevens is er aan bezoekers met kleine kinderen gedacht en bij goed weer is er een zandbak en een gratis draaimolen.
En uiteraard verzorgen de dames van onze vereniging weer voor een prima catering.
Er zal geploegd gaan worden in de gebruikelijke catogorieen en voor Holders en tweewielers zijn er aangepaste veldjes.
Nieuw is i.v.m. overbrengen van ziektes, dat er dit jaar een controle plaats zal vinden of het materiaal waarmee men deelneemt bij aankomst schoon is en vrij van grondresten.
Indien dit niet het geval is, is dit reden voor diskwalificatie.
Na afloop van de wedstrijd zullen wij de deelnemer in de gelegenheid stellen om zijn of haar materiaal schoon te maken.
Het inschrijfgeld bedraagt €12 en dient ter plekke voldaan te worden bij de inschrijving/informatiestand op het terrein.
Verzamelen vanaf 9.00 uur. De aanvang van de wedstrijd is 11.00 uur door middel van de opening door de prominent en daarna in gezamenlijk optocht naar de veldjes Inschrijven kan vanaf medio jan 2014 via onze website www.smtsambeek.nl als u uw e mailadres invult ontvangt u automatisch een bevestiging van inschrijving.
Om organisatorische redenen is vooraf inschrijven noodzakelijk.
Informatie of telefonisch aanmelden H.Laarakkers 0485-575643 of P.Roeffen 0485-577187 Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst, inschrijven en kan tot 10 april.
Meldt u op tijd aan en voorkom teleurstelling want vol is vol. Deelnemers die bij eerdere wedstrijden zonder afmelding niet zijn komen opdagen zijn uitgesloten van deelname.
De wedstrijden zullen plaatsvinden op het zelfde terrein als afgelopen twee jaren Radioweg 3 5836 CD Sambeek
Voor een juiste routebeschrijving zie www.smtsambeek.nl
De organisatie houdt zich het recht om iemand te diskwalificeren, die zich niet aan de regels houdt of, op- of aanmerkingen richting jury heeft.
Wij hopen weer op prima wedstrijd en we willen dan ook deelnemers en belangstellenden van harte uitnodigen hiervoor.
SMT Sambeek
Ter herinnering aan Bert Hendrix 15 febr.1928 - 17 nov 2012
In de begin jaren van de SMT, tijdens de St.Jans feesten toen de SMT zich presenteerde, kwam Bert op ons af. Kan ik hier ook Lid van worden, dit vind ik prachtig.
Vanaf dat moment is Bert lid geweest van onze vereniging. Bij evenementen in ons dorp kwam hij altijd even kijken, genietend van “het oude spul”.
Bij ons eerste jubileum heeft Bert, als oudste lid, de show geopend. Bert een echte Sambekenaar droeg de SMT een warm hart toe. Wij wensen Miep, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe met het verlies van Bert. Wij zullen hem niet vergeten.
Namens alle leden van de SMT
Bieten demo dag 18 november 2012
Als SMT hebben wij, zoals de meesten wel zullen weten, een perceeltje voederbieten gelegen aan de Bergstraat in Sambeek.
De bedoeling is dat wij op zondag 18 november bij goed weer vanaf 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur een rooi demonstratie zullen geven zoals het in vroeger tijden gebeurde.
Zondag 4 november hebben we reeds proef gedraaid
Voor diegene die belangstelling hebben de entree is gratis en koffie en thee is verkrijgbaar.
Er zal op de volgende manieren gedemonstreerd gaan worden:
  • Met bietenschoffel en bietentrektang (handwerk)
  • Getrokken 2-rijige Deense koppermachine (vooroorlogse machine)
  • Getrokken 1-rijige rooier die de bieten op hoopjes legt (vooroorlogse machine)
  • Setekee Vicon wagen rooier die tegelijk een rij kopt en een rij bieten rooit die op de meerijdende wagen terecht komen (jaren 60 machine)

Tot 18 november.
Aan alle deelnemers aan de Boerendag in Middelaar
Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die medewerking heeft verleent aan het fantastische optreden van SMT aan de Boerendag in Middelaar.
SMT heeft een volledig programma laten zien hoe een oogstterrein in vroegere tijden werdt bewerkt vanaf het maaien tot en met het omploegen en koren malen.
Jullie mogen trots zijn op het geen wat jullie op een mooie en goed georganiseerde wijze tot stand hebben gebracht.
Alles liep gesmeerd, wij hebben dan ook vele reacties van onze gasten mogen ontvangen over het mooie optreden van SMT
SMT heeft een extra dimensie gegeven aan de Boerendag.
Jammer dat het op die dag zo extreem warm was en dat daardoor het bezoekersaantal toch minder was als verwacht, maar jullie zijn ondanks de temperaturen gewoon doorgaan met het programma.

Nogmaals onze hartelijke dank voor het totale optreden.
Wij komen zeker binnenkort bij jullie terug, om onze dank op een andere manier tot uitdrukking te brengen.
Uiteraard hopen wij dat wij over 4 jaar, wanneer onze volgende Boerendag gepland staat, weer een beroep op jullie gedaan kan worden.

Met vriendelijke groet,

Joop Smits
Secretaris "Stichting Boerendag Middelaar"
10 jarig bestaan Smt Sambeek
Het feestweekend begon op zaterdag 21 juli met een geweldige feestavond voor leden en sponsoren.
Je krijgt als voorzitter, als je dan het openingswoord, doet wel even een brok in de keel als je je realiseert wat er in de afgelopen 10 jaar allemaal gebeurd is.
Het was een super gezellige avond waar ruim honderd mensen aan hebben deelgenomen met prima eten en drinken en een fantastisch optreden, met een echte feestbuut, door onze dorpsgenoot Peter Centen .
Op zondag 22 juli begonnen we om 11.00 uur met de demonstraties. Er kwamen ook Sambekenaren en verenigingen ons persoonlijk feliciteren met hele leuke kado’s naar aanleiding van onze kado tip oud ijzer.
We kregen sleutels en zelfs een taart van blikken gemaakt.

Demonstraties van maaien, binden, dorsen, combinen, grondverzet enz trokken vele Sambeekse bezoekers.
Voor de kinderen was er naast de traptraktors, draaimolen en zandbak een nieuwe sensatie: de waterpomp. Men had binnen enkele uren de tank van 1000 liter leeg gepompt.
Ook de brandrode koeien en de kleindieren trokken veel bekijks.
Joekskapel Kuulvoer zorgde voor de juiste muzikale sfeer.
Het was een geweldige dag en we hadden geen beter weer kunnen treffen.
Als vereniging zijn we enorm gegroeid in leden en materiaal en we hebben nog veel nieuwe ideen opstapel staan, o.a. ons educatief park.
Met zoveel inzet van onze enthousiaste leden de afgelopen 10 jaar zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.
Ik wil nogmaals iedereen bedanken die hier op de een of andere manier aan heeft meegewerkt.

Henk Laarakkers SMT Sambeek
Oud ijzeractie 2012
Nu eens een keer een stukje over onze jaarlijkse oud ijzer actie, wat ook èèn van onze activiteiten zijn. S'morgens beginnen we altijd met koffie bij de Gouden Leeuw voor de deur, ondertussen komen de trekkers met wagens binnen druppelen en als iedereen kompleet is en de route's verdeeld zijn,kan het werk beginnen. Het is wel ieder jaar prettig als het droog is, vooral met oud ijzer. Meestal rijden we de route's twee keer, want als we terug zijn word er meestal nog wel een keertje gebeld. Wat we trouwens helemaal niet erg vinden, want rijden is onze hobby. Het is wel erg leuk om te vermelden dat de mensen in het dorp het hele jaar alles wat ijzer is bewaren zodat ze het op die dag aan straat zetten. Hiervoor willen we alle inwoners van Sambeek bedanken, namens de hele club. Na gedane arbeid is het natuurlijk goed eten, getuige de foto's op onze site. En wie er nog niet genoeg van had, kon s'middags nog even grasmaaien om te oefenen voor de maaiwedstrijd in Friesland, waar we met een delegatie heen gaan.
SMT Wintertoertocht 18dec 2011
Het was een fantastische toertocht. De opzet was anders dan andere jaren, daar waar we altijd na afloop erwtensoep gingen eten zijn we nu halverwege snitzels gaan eten .
Stipt om 11.00 uur vertrokken we met een twintigtal tractoren en Unimogs.
Het was lekker weer en de zon scheen zelfs, sommige hadden zelfs een zonnebril op.
De reis ging dit keer richting Duitsland, daarvoor moesten we met zijn allen met het pont de maas over.
Van daaruit richting Siebengewald door een prachtige omgeving en alwaar we de grens naar Duitsland zijn overgestoken .
Het was voor ons allemaal een onbekende maar mooie omgeving
De stop was dit keer in een prima Duits restaurant waar iedereen zich te goed kon doen aan heerlijke snitzels met frites, groente en toebehoren.
Met de bijrijders erbij geteld waren we met ruim 30 personen en er was voor iedereen ruim voldoende.
Na een kleine twee uur werd het weer tijd om te vertekken het weer was intussen veranderd en we reden door hagel en sneeuwbuien, de meesten waren er goed op gekleed en gelukkig waren we al bijna thuis toen het weer ons overviel
Na afloop hebben we ons eerst nog opgewarmd bij de Gouden leeuw en rond de klok van vier uur keerde iedereen zeer tevreden huiswaarts.

Verslag van een bijrijder
Landelijke ploegwedstrijd zondag 15 april 2012 te Sambeek
Ook dit jaar is het weer gelukt de benodigde grond bij elkaar te krijgen en organiseert SMT voor de zevende keer een landelijke ploegwedstrijd onder de vlag van HMT,
in samenwerking met ploeg-vereniging Nederland. Wij willen er graag een sportief evenement van maken met een hoog kijkgehalte voor het publiek.
Om dit te bewerkstelligen zijn gloeikop traktoren en traktoren op ijzeren wielen vrij gegesteld van inschrijfgeld.
We hebben dit jaar wederom een publieksprijs. Publiek kan middels een formuliertje aangeven welke combinatie of wat hij het leukste vindt deze dag
Bezoekers kunnen het volgende verwachten: opening door een prominent, twee ploegers met kiepploeg, paardenploeger, uitstekende catering, zitplaatsen her en der over het wedstijdterrein verdeeld.
Voor bezoekers met kleine kinderen is er bij goed weer een zandbak en gratis draaimolen.
Er word geploegd in de gebruikelijke catogorieen: heen en weergaand, rondgaand getrokken en rondgaand gedragen.
Jonge onervaren ploegers zijn ook van harte welkom. Voor hen hebben wij een aanmoedigingsprijs.
Voor de ervaren ploegers geldt dat, voorafgaand aan de wedstrijd, de ploeg mogelijk gekeurd
wordt volgens de richtlijnen van de HMT. Voldoet de ploeg niet aan deze keuringseisen dan wordt eer niet meegedongen naar de prijzen.

Op- of aanmerkingen richting jury en/of organisatie kan aanleiding zijn voor diskwalificatie.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,= en dient ter plekke voldaan te worden bij de inschrijving/informatie-stand op het wedstrijdterrein. Verzamelen vanaf 9.00 uur. De aanvangstijd van de wedstrijd is 11.00 uur door middel van de opening door een prominent, daarna gaan we in gezamenlijke optocht naar de veldjes.

Inschrijven kan vanaf heden via onze website www.smtsambeek.nl of telefonisch bij H. Laarakkers 0485-575643 of P. Roeffen 0485-577187
Deelneming geschiedt op volgorde van binnenkomst van de inschrijving.
Meldt u op tijd aan en voorkom een teleurstelling want: vol is vol! (inschrijven kan tot 8 april)
Om organisatorische redenen is voorafinschrijving noodzakelijk.
Deelnemers die bij eerdere wedstrijden, zonder afmelding, niet zijn komen opdagen zijn uitgesloten van deelname.
De wedstrijden zullen plaatsvinden op het wedstrijdterrein, Radioweg3 5836 CD Sambeek (hetzelfde terrein als 2011) Voor een juiste Route beschrijving zie www.smtsambeek.nl info ploegen.
EDUCATIEF CENTRUM SMT SAMBEEK
Ja dit mag dus echt wel eens een keer met hoofdletters geschreven worden. Vandaag 16 oktober zijn de eerste voor bereidingen getroffen voor het nieuwe educatieve centrum van Sambeek op enkele hectare. Het is de bedoeling dat we hier gewassen op zetten uit vroegere tijden en naderhand ook op de ouderwetse manier bewerkt en geoogst worden. We willen dus ook de lagere scholen en de mensen uit de omgeving kennis laten maken hoe het er vroeger aan toe ging. Als we alles volgens plan kunnen laten verlopen is het de bedoeling dat we volgend jaar onze eerste activiteiten aan de mensen kunnen laten zien, maar dat word t.z.t. bekend gemaakt.
I.H.F. Panningen 2011
Na veel wisselvallig weer en vooruitzichten die niet al te rooskleurig waren gingen we met een kleine 50 traktoren en een 10tal stationair motoren op pad naar Panningen. We waren uitgenodigd bij Noud en Patricia Wellen uit Yselstein waar ze sinds kort wonen. Ze hadden de soep al klaar staan toen we aankwamen, hiervoor nog bedankt. We hebben dit jaar op de heenweg nogal wat pech gehad, maar niemand maalde erom. We kwamen twee uur later aan dan anders. We hadden drie dagen prima weer en aan belangstelling kwamen we niets te kort. Voor het eerste jaar kwam de bewaking bij ons langs, deze draaide 160 evenementen per jaar maar hadden nog nooit meegemaakt dat niet de mannen maar nu de vrouwen iets te hard lachten. Dus vrouwen naar bed gestuurd, en wij nog een half uurtje rustig nagenoten. Dus al met al weer een fantastisch weekend gehad met zijn allen. Wederom HMT bedankt namens alle leden van de SMT.
Torenfeesten juni 2011
Sambeek, juni 2011

Beste mensen van SMT,

In het weekend van 18 en 19 juni vierde heel Sambeek en vele bezoekers van buiten het dorp de Torenfeesten omdat het 525 jaar geleden was dat met de bouw van de toren werd begonnen en het Sint Anthoniusgilde 590 jaar bestond. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement, ondanks het wat mindere weer. Velen hebben genoten van talrijke en bijzondere activiteiten die in het centrum van Sambeek hebben plaatsgevonden. Dat de Torenfeesten zo succesvol zijn verlopen is mede te danken aan jullie als deelnemer maar zeker ook als hulp met het uitvoeren van diverse werkzaamheden waarbij jullie machines zeer goed van pas kwamen. Ook de draaimolen heeft voor de kinderen bijna overuren gedraaid. Door jullie bereidheid de festiviteiten te ondersteunen, zullen deze nog lang in het geheugen van de Sambekenaren en bezoekers gegrift staan. Wij willen jullie voor deze medewerking graag heel hartelijk danken.

Met vriendelijke groeten,

René Klaassen,

voorzitter van de stichting '500 jaar Sambeekse toren'

Chris Heesemans,

voorzitter van het Sint Anthoniusgilde
Landelijke Ploegwedstrijd 2011
Dit jaar organiseerden we voor de 6e keer de landelijke ploegwedstrijd. De dag begon stralend en zo eindigde de dag ook weer. En we weten uit ervaring dat er dan veel toeschouwers op af komen wat voor ons ook leuk is. Om 11 uur was Emiel Roemer aanwezig om de wedstrijd te openen, na een druk op de knop en de nodige confettie konden de ploegers naar hun veldje. We hadden verspreid over het hele terrein strobalen gelegd zodat de toeschouwers even uit konden rusten als ze daar behoefte aan hadden, hier werd toch nog veel gebruik van gemaakt, want 10 hectare is toch een hele oppervlakte als die door het losse land afgelegd moet worden. Dit jaar hadden de toeschouwers ook de mogelijkheid om zelf een ploeger uit te roepen als beste of als leukste, dit alles in het kader om het evenement publieksvriendelijker te maken, wat ook goed gelukt is. Met 60 deelnemers uit het hele land was de oppervlakte dan ook mooi bezet, en wat mog belangrijkers is, dat ze er zelf ook zin in hadden. Over het algemeen zie je toch dat de deelnemers buiten de vereniging toch vaker naar een wedstrijd gaan dan onze eigen leden, maar dat mag de pret niet drukken. De toeschouwers hadden Theo Jakobs als publiekslieveling uit gekozen, dit was niet zo vreemd want hij zat te bellen, te roken, met zijn voeten over het stuur en tijd of geen tijd, er moest ook nog worden bij gekletst. Wij hebben zelf ook nog altijd de beste ploeger van de SMT, en dit was tot ieders verrassing weer Theo Jakobs samen met Marius Jenniskens met alle twee 74.0 punten. Zo zie je maar Marius, je hoeft geen 3 weken te oefenen doe gewoon net als Theo en las 's avonds voor de ploegwedstrijd je ploeg nog. Kost ook nog eens minder tijd. Deelnemers en toeschouwers bedankt voor de belangstelling en tot volgen jaar. Namens de SMT.
Boeren bruiloft 2011
Dit jaar hebben we voor de achtste keer het boerenbruidspaar begeleid naar ons oude gemeentehuis van Sambeek, dus vonden het een keer op zijn plaats om het onder nieuws te vermelden. Het was een stralende dag dus verschillende leden haden hun trekkers weer eens grondig gepoetst om goed voor de dag te komen. Iedereen had er zin in, ook het boerenpaar. Het word altijd gewaardeerd door de carnavalsvereniging "De Knoepers" uit Sambeek dat we ieder jaar weer van de partij zijn. Het is meestal toch èèn van de eerste activiteiten die we doen na de jaarwisseling op de wintertoertocht na. We hopen dit nog vaak te doen, want het is toch een traditie geworden. Onder het genot van een brandewijntje en een hoop sterke verhalen zijn we weer huiswaarts gekeerd met de trekkers, om daarna het bruidspaar te feliciteren.
Ter herinnering aan Ton van den Berg 17 april 1959- 7 april 2010
Ton was een man die altijd alles rustig bekeek als er iets kapot was en dan een vakkundig oordeel gaf. Bij hem liep er dan ook olie door zijn aderen. Zijn droge humor zullen we nog vaak moeten missen. Hij kon met iedereen goed opschieten en was altijd bereid om je te helpen waar het nodig was. Als er een geintje uit gehaald werd was hij er ook bij. Hij was lid van de SMT vanaf het eerste uur en in gedachten zal hij altijd bij ons zijn. Ton miste geen één evenement . Toen hij anderhalf jaar terug toen hij te horen kreeg dat hij ernstig ziek was bleef hij actief deelnemen aan de verenigings evenementen, hij wilde alles tot het laatst meemaken. Op tweede paasdag hebben we nog een toertocht voor Ton georganiseerd, dit was één van zijn laatste wensen. Helaas kon hij zelf niet meer mee, al wilde hij dit zo graag. We zijn met alle leden en trekkers nog bij hem op de koffie geweest, waarna we nog met zijn allen persoonlijk afscheid van Ton hebben genomen. Dit was een zeer indrukwekkend moment. Hierna hebben we de toertocht gereden. Twee dagen daarna is hij helaas overleden. Wij blijven achter met een tevreden gevoel dat we dit nog voor Ton hebben kunnen doen. Op 12 april hebben we Ton tot aan de snelweg begeleid met 23 trekkers, met auto’s zijn we verder gegaan naar de crematie in Beuningen. Jacqueline je was altijd bij de SMT betrokken en wij hopen dan ook dat jij lid blijft. Wij wensen Jacqueline, de moeder van Ton en verdere familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd, Ton mocht maar 50 jaar worden.

Bestuur en alle leden van de SMT.
STATIONAIRE MOTORENSHOW IN SAMBEEK
Tijdens het alom bekende St. Jansweekend op 19 en 20 juni 2010 organiseert de S.M.T. een grote show van stationaire motoren in Sambeek. De bedoeling is er een gezellige show van te maken met alleen stationaire motoren. Om het voor het publiek interessant te maken, zien we graag deelnemers met motoren die iets aandrijven. Het showterrein is verhard ( bij lekkage is een matje verplicht) en ligt midden in het dorp tegenover de kerk en de uit de 15e eeuw stammende kerktoren. Tijdens dit weekend zijn er tal van andere activiteiten zoals o.a. de mogelijkheid de ruim 40 m. hoge toren te beklimmen en te genieten van een wijds uitzicht, muziek waaronder enkele optredens van Harmonie Semper Unitas enz. Ook voor de kinderen wordt er het een en ander georganiseerd zoals rondritjes met een mini tractor, zandbakkraantjes enz. enz.

De entree is beide dagen gratis. Het programma begint op zaterdag 19 juni om 12.00 uur en eindigt die dag om ± 22.00 uur. Op zondag 20 juni loopt het programma van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Belangstellenden voor deze show worden verzocht zich van tevoren aan te melden via e-mail: info@smtsambeek.nl. Elke deelnemer ontvangt een herinnering en een lunchpakket. Ook is er voor deelnemers op beperkte schaal een overnachtingplaats aanwezig en voor bewaking van de eigendommen zal worden gezorgd.

Voor telefonische inlichtingen kan men elke dag na 18.00 uur terecht bij:
Harry van de Beten (Skoda man) via telefoon: 06-50230640 of
Henk Laarakkers telefoon: 0485-575643
IHF Panningen 2009
En weer zit het erop. Ieder jaar zeggen we dat we het jaar erop niet meer met zoveel spullen richting Panningen gaan. Maar het word steeds meer, met een stoet van 2,5 à 3 km. vertrokken we naar het festival wat voorspoedig verliep. Het leek wel of de regenbuien voor ons uit elkaar dreven. We kwamen dan ook droog en met een goed humeur aan. De ene groep maakte de catering klaar zodat de andere groep die het demonstratie terrein inrichte bij terugkeer hun natje en droogje hadden. Zaterdags en Zondags hebben we doorlopende demonstratie's gegeven over de hooibouw, maisbouw, aardappelteelt, grondbewerking en de groenknollenteelt. Het laatste machinaal maar zoals wij dat vroeger noemde "gruunplukken".Het was een heel georganiseer om het hele spul weer daar en weer terug te krijgen, maar al met al zijn we weer gezond en veilig thuis gekomen. Als we onder de demonstraties door de mooie en goede reacties horen (De slechte hoor je toch niet op zo'n dagen) dan weten we zeker dat we het niet voor niets gedaan hebben. Misschien dat we volgend jaar een lijnbus mee nemen voor naar de camping, kunnen we tussendoor weer even uitblazen net als voorgaande jaren. Maar voor de rest voortreffelijk georganiseerd. Wij hebben in ieder geval ons eigen prima vermaakt. HMT bedankt en tot volgend jaar. De leden van SMT Sambeek
Toertocht 21 juni 2009
Een week voor de grote zomertoertocht hadden de dames HUN toertocht. Het was een hele mooie tocht geweest door het maasheggengebied achterlangs en bij Oefelt over de maas richting Hommersum.De vrouwen van ons hadden beter een waterfietsenrace kunnen houden. Helaas viel het weer echt, maar dan ook echt tegen, ze kwamen door en door nat aan bij "Viller Muhle". Nadat ze wat gegeten en gedronken hadden waren de mannen ook nagekomen, natuurlijk in de auto. Het is echt de moeite waard om daar eens rond te struinen en zeker interesant. Nadat we de vrouwen weer uitgezwaaid hadden begonnen ze aan de tweede etappe, deze was nog zwaarder, ik bedoel natter. De erwtensoep bij Ed smaakte dan ook prima. Helaas van het weer dan, anders was het zeker een mooie route geweest. Een week later vertrokken de mannen met zo'n 50 à 60 traktoren vanaf het Vochtplein in Sambeek, natuurlijk door de vrouwen uitgezwaaid met de gedachten "ik wou dat ze nat worden". Maar helaas dames, het bleef droog. binnendoor richting de Maurik waar we koffie en fris konden krijgen tegen een kleine vergoeding, wat overigens goed smaakte na een avondje Sint Jansfeesten. Daarna terug door de Tongelaer en binnendoor weer terug naar Sambeek. Het wass trouwens weer een hele mooie route die Paul uitgezet had. Toen we terug kwamen hadden we nog een Brabantse koffietafel die heel goed smaakte na zo'n 50 km. We hadden hierbij ook nog live muziek van onze Sambeekse Band Fame. Verder willen we de jongens van de motoren bedanken. Deze staan ieder jaar weer voor ons klaar om onze tocht veilig door het brabantse land te loodsen. We hopen dat we volgend jaar al onze deelnemers weer terug zien. Bedankt
Kerstboom voor de gemeenschap Sambeek
Het was voor het comité wat de kerstversiering in het dorp verzorgd steeds moeilijker met het krappe budget om mooie bomen te plaatsen, zo is het idee ontstaan om iets blijvends te maken . De SMT wordt altijd door het dorp gesteund met hun oud ijzer actie in mei . En we vonden dat we eenmalig wat terug moesten doen als dank hiervoor Op 22 november 2008 zijn wij: Ferry, Herman, Paul, Harrie, Peter Tom, Willy, Wim, Wil en Henk hiermee van start gegaan . Deze mensen mogen best een keer genoemd worden want zij hebben hier samen meer dan 150 uren aan gewerkt. We mochten de werkplaats en kantine van de Fa Laarakkers recycling gebruiken en er werd hard gewerkt. Soms werd er met twee lasapparaten tegelijk gelast. Het was wel heel gezellig en voor het middag eten werd vanwege het strakke tijdschema frites, frikandellen en kroketten door de club aangeboden zodat we maar een half uurtje oponthoud hadden. Het geheel is gemaakt van twee lantaarnpalen , 225 meter strip, 6 meter koker , 102 meter prikkabel, 164 lamphouders en lampen 15 watt, 600 trekbandjes, 1,5 liter groene verf, 26 wandcontactdozen, 26 stekkers en grandioos veel inzet. Wij zijn dan ook best trots op het resultaat maar het was ook niet mogelijk geweest zonder de volgende sponsoren Laarakkers recycling, Berkvens elektro, Gira Nederland, Draka kabel en Pakhuus Peters Vortum. Wij willen dan ook iedereen bedanken en hopen dat de gemeenschap hier nog tot in lengte van dagen plezier aan beleefd . Het bestuur.
museumbezoek Pauwenhof Sonsbeck
Op 15 november was het dan zover dat er een lang gekoesterde wens van velen in vervulling ging Met ruim 30 leden gingen we de grens over richting Duitsland de meeste zonder paspoort. Museum Pauwenhof is gevestigd in de balberger str 72 in Sonsbeck Duitsland Bij aankomst werden we ontvangen met koffie en gebak en daarna was iedereen vrij om het museum te bekijken Er staan meer dan driehonderd traktoren en 400 landmachines De meeste van ons hebben dan ook bijna drie uur rondgelopen om alles te bekijken. Ieder lid keek natuurlijk of zijn of haar merk ook vertegenwoordigd was maar dat was echt wel zo Ook de hal met combines viel bij velen zeer in de smaak Na afloop werd er nog wat gerstenat genuttigd in de geheel in stijl en zeer sfeer volle kantine,waarna de terug reis werd aanvaard Wij danken de fam Stapper-Troost voor de gastvrijheid en wensen hun nog veel succes met hun mooie museum Foto’s van deze leuke middag staan op de site onder rubriek foto’s
Damestourtocht
Zondagmorgen 7 september was het dan zover, de 1e damestoertocht van S.M.T. Na een bakje koffie en koek gingen we met 16 dames en 14 tractoren op pad. Onderweg werden we in de gaten gehouden door en aantal van onze partners, was dit om ons op de foto te zetten of omdat sommige heren twijfels hadden over onze rijvaardigheid? Voor sommige dames ging het toeren vrij gemakkelijk, maar voor enkele was het schakelen toch wat moeilijker dan in een auto. Maar de dames hebben doorgezet en bewezen dat zij ook kunnen toeren! De tocht voerde ons langs de Maas door het Maasheggengebied en onderweg zetten de heren, daar waar nodig was, de weg af zodat wij lekker door konden rijden. Via Groeningen, Vierlingsbeek en Holthees volgden de tractoren de weg naar Overloon. Het weer was goed, maar tijdens onze stop in Overloon begon het te regenen. Gelukkig duurde het even voordat iedereen was voorzien van een hapje en een sapje en zijn we, toen het weer droog was, verder gereden. We reden verder via Overloon, Westerbeek en Stevensbeek terug naar Sambeek. Bij terugkomst stonden onze partners ons al weer op te wachten op het Past. De Vochtplein en hebben we met zijn allen nog even nagebabbeld bij De Gouden Leeuw. Met een aandenken en een ervaring rijker kunnen wij er voorlopig weer tegenaan. De dames hebben in ieder geval genoten met z’n allen en vonden het zeker voor herhaling vatbaar. Voor alle dames die mee hebben gereden Hartelijk Dank. Maar zeker ook bedankt voor de heren, die voor de koffie zorgden, die de weg hebben afgezet, die foto’s hebben gemaakt, en waar de meeste van de dames zomaar hun tractor mochten lenen. Wat ons betreft dames en heren tot volgend jaar. Groetjes van Tanja en Claudia
(Ontginnings) Ploegen op Sterckwijk
De gemeente Boxmeer heeft ons een perceel van 12 hectare ter beschikking gesteld om te mogen ploegen. In 2007 is daar het archeologisch onderzoek afgerond waarna het braak is blijven liggen. Het onkruid tierde dan ook welig, maar in overleg heeft de gemeente het grootste gedeelte met een klepelmaaier gemaaid. Het terrein was niet overal even toegankelijk vanwege waterpartijen en grote ongelijkheid. Op zaterdag 16 en op Zondag 17 augustus is de SMT met enthousiasme begonnen aan het ploegen . Ongeveer 5 hectare was goed te ploegen waarna het moeilijke gedeelte kwam . Ongeveer 1 hectare hebben we gemaaid en vervolgens met een opraapwagen opgeraapt. De grote vijvers hebben we met een bulldozer dicht geschoven. We ploegden regelmatig door het water wat dan ook spectaculaire beelden opleverde. De Zetors hadden rondgaande ploegen met kleiristers die, zelfs onder deze moeilijke omstandigheden, de grond nog goed keerden Voor de kleinere kantelploegen was dit soms te zwaar. Er werd regelmatig vast gereden en op de zeer natte hoeken werden met twee tractors voor elkaar geploegd. Al met al hebben we een leuke dag gehad en is het terrein al een stuk opgeknapt. Onze planning om het in een weekend te klaren is niet gelukt en we zullen dan ook weer een nieuw tijdstip plannen. Foto’s van dit weekend staan op de site onder foto’s Sterckwijk. Wij bedanken iedereen die heeft meegewerkt aan dit weekend.
I.H.F. Panningen 2008
Ja mensen, het zit er weer op, het weekend van het jaar waar we met zij alle altijd naar uit kijken. Zo rij je naar Panningen, en voor je het weet ben je weer terug. We hadden dit jaar een heel andere opzet als de voorgaande jaren,naast de aardappelteelt hadden we er dit jaar de grondbewerking en de hooibouw bij. We hadden een doorlopende demonstratie wat bij de bezoekers ook in goede aarde viel evenals de mais, want er werd wel zo veel over het zelfde stuk gezaaid dat er wel zeker 100.000 zaden per hectare op stonden. De kenners vonden dat we wel wat aan de late kant waren maar dat kon de pret niet drukken. Zeker s'avonds niet. Als je de hele dag op het land bezig bent geweest dan lust je met 25 man wel een half varken. maar daar werd door de vrouwen van de SMT dan ook goed voor gezorgd. Zaterdags'avonds een klein buitje tegen de stof en zondags gingen we er weer met goede moed tegenaan. We hebben ook dit jaar weer een fantastisch weekend gehad. Bij deze willen we namens de SMT de hele organisatie van de HMT dan ook bedanken voor 3 hele mooie dagen in Panningen.
Ploegen 13 april 2008
Ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind en hadden we ondanks de voorspellingen ideaal weer om te ploegen. Het aantal deelnemers groeit nog ieder jaar we hadden dit jaar maar liefst 20 rondgaande wielploegers. Ook mochten we een aantal enthousiaste jonge ploegers begroeten bij de heen en weergaande catogorie en ook dat ploegwerk mocht gezien worden. Over het algemeen lag het niveau heel hoog De SMT wisselbeker is dit jaar gewonnen door Willem Bongarts De aanmoedigsprijs voor het aanstormend talent is gewonnen door Marco Rongen die voor de eerst keer meedeed in de catogorie rondgaand getrokken Beide proficiat namens bestuur en leden . We zijn als organisatie dan ook zeer tevreden en we willen dan ook graag de Fam Rongen bedanken voor het beschikbaar stellen van de grond. HMT en de ploegvereniging Ned voor hun medewerking en niet te vergeten alle vrijwilligers Jurry, catering, EHBO,enz Voor alle uitslagen en foto’s verwijzen wij u naar onze site onder ploeguitslagen en onder foto’s
Frank Roelofs 23-12-1956 / 23-12-2007
Frank was altijd een enthosiast lid, was er dan ook erg graag bij, en hebben er ook heel veel lol mee beleefd. Hij heeft altijd gezegd dat als hij kon weer terug kwam bij de club. Helaas heeft het zo niet mogen zijn. Wij wensen Wilhelmien, Joris, Janske en Jan-Willem, heel veel sterkte voor de komende tijd. Namens alle leden van de SMT.
I.H.F. Panningen 2008
Ja mensen, het zit er weer op, het weekend van het jaar waar we met zij alle altijd naar uit kijken. Zo rij je naar Panningen, en voor je het weet ben je weer terug. We hadden dit jaar een heel andere opzet als de voorgaande jaren,naast de aardappelteelt hadden we er dit jaar de grondbewerking en de hooibouw bij. We hadden een doorlopende demonstratie wat bij de bezoekers ook in goede aarde viel evenals de mais, want er werd wel zo veel over het zelfde stuk gezaaid dat er wel zeker 100.000 zaden per hectare op stonden. De kenners vonden dat we wel wat aan de late kant waren maar dat kon de pret niet drukken. Zeker s'avonds niet. Als je de hele dag op het land bezig bent geweest dan lust je met 25 man wel een half varken. maar daar werd door de vrouwen van de SMT dan ook goed voor gezorgd. Zaterdags'avonds een klein buitje tegen de stof en zondags gingen we er weer met goede moed tegenaan. We hebben ook dit jaar weer een fantastisch weekend gehad. Bij deze willen we namens de SMT de hele organisatie van de HMT dan ook bedanken voor 3 hele mooie dagen in Panningen.
Ploegen 13 april 2008
Ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind en hadden we ondanks de voorspellingen ideaal weer om te ploegen. Het aantal deelnemers groeit nog ieder jaar we hadden dit jaar maar liefst 20 rondgaande wielploegers. Ook mochten we een aantal enthousiaste jonge ploegers begroeten bij de heen en weergaande catogorie en ook dat ploegwerk mocht gezien worden. Over het algemeen lag het niveau heel hoog De SMT wisselbeker is dit jaar gewonnen door Willem Bongarts De aanmoedigsprijs voor het aanstormend talent is gewonnen door Marco Rongen die voor de eerst keer meedeed in de catogorie rondgaand getrokken Beide proficiat namens bestuur en leden . We zijn als organisatie dan ook zeer tevreden en we willen dan ook graag de Fam Rongen bedanken voor het beschikbaar stellen van de grond. HMT en de ploegvereniging Ned voor hun medewerking en niet te vergeten alle vrijwilligers Jurry, catering, EHBO,enz Voor alle uitslagen en foto’s verwijzen wij u naar onze site onder ploeguitslagen en onder foto’s
Frank Roelofs 23-12-1956 / 23-12-2007
Frank was altijd een enthosiast lid, was er dan ook erg graag bij, en hebben er ook heel veel lol mee beleefd. Hij heeft altijd gezegd dat als hij kon weer terug kwam bij de club. Helaas heeft het zo niet mogen zijn. Wij wensen Wilhelmien, Joris, Janske en Jan-Willem, heel veel sterkte voor de komende tijd. Namens alle leden van de SMT.
Keppel Toertocht 2007
Omdat de Fam. Jansen ons ook geweldig geholpen had met Historie Rond De Toren, werd besloten om hun evenement met een delegatie te ondersteunen. Vol goede moed zondagmorgen om half acht vertrokken, een enkeling was al op zaterdagavond aangereden maar de afstand viel eigelijk best mee. We werden al verwacht en de koffie deed ons goed. Om half elf vertrokken we met 160 traktoren. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt, een stoet van 2 kilometerdoor een prachtig landschap. Zeker omdat wij hier volslagen ombekend waren. Veel karakteristieke boederijtjes en landhuizen. De organisatie was perfect en er was werkelijk overal aangedacht, we hebben dan ook geen honger of dorst gehad. Na onze herinering in ontvangst te hebben genomen en de Fam. Jansen bedankt te hebben gingen we met een voldaan gevoel weer naar huis.
I.H.F. Panningen 2007
Wederom was het een geweldig weekend wat voor ons begon op vrijdag met stralend weer. Zaterdag was het al iets minder stralend maar dan worden de aardappelen niet zo gauw groen. En zondags werden ze helemaal niet meer groen, maar dit alles kon bij ons de pret niet drukken. Zondags werd bij ons de klok op twee uur gezet en er werd weer met vol goede moed gedemonstreerd. Voor de goede gang van zaken, met de aardappelen. Het was natuurlijk fijner geweest als de zondag ook droog was geweest, maar tegen de natuur kun je niet op. We hadden dit jaar dan ook een goede oogst op de klapzand en dat is wel eens wat minder geweest. We willen als S.M.T. de hele organisatie van het I.H.F. weer bedanken voor dit geweldig weekend. Ons zie je volgend jaar zeker weer terug.
Historie Rond De Toren 2007
Het was een hele klus voor de organisatie,maar zeker de moeite waard. We hebben dan ook heel veel positieve reactie's mogen ontvangen. Het weer was niet helemaal zoals het moest zijn maar aan belangstelling ontbrak het niet. Zaterdags werd om 12 uur het festival geopend door dhr. Bert Hendrix onder grote publieke belangstelling. Er was voor ieder wat wils. Wie van klassieke auto's hield kon zijn hart ophalen achter de kerktoren waar verschillende exemplaren te bewonderen waren. Op het hoofdterrein werden oude ambachten uitgeoefend zoals hoefijzers smeden. Samsam de Sambeekse jeugd stichting had vele activiteite voor de kinderen, deze vermaakte zich dan ook prima.Clown Jorik was ook in zijn element evenals een vaag dorpsfiguur wat bij iedereen het gras voor de voeten weg probeerde te maaien, maar daar stak de veldwachter een stokje voor. Er was een demonstartieveld waar oude trekkers en graafmachine's te bezichtigen waren. Zelfs een oude tank uit de tweede wereld oorlog reed nog rond. Zaterdags sávond het zomeravondconcert door Semper Unitas. Zondags Fame en het jeugdorkest van Semper Unitas en de joekskapellen niet te vergeten. Wat is een festival zonder musicale omlijsting. Het is te veel om alles te beschrijven.Als laatste willen we alle vrijwilligers en alle deelnemers die tijdens dit festival aanwezig waren en of meegeholpen hebben bedanken voor hun medewerking.We hopen dan ook dat we over 5 jaar ons tweede lustrum kunnen vieren met net zoveel enthousiaste leden als nu want zij gingen er ook voor en met heel veel plezier.
Ploegen met een Olympische gedachte
Zo opende de Gelderlander in het stukje onze ploegwedstrijd van 15april
Het was een schitterende wedsrijd met fantastisch zonnig weer
De organisatie had er ook alles aangedaan om het te laten slagen. Zo had men de looppaden met water besproeid tegen de stof en de catering had voor deze gelegenheid het menu aangepast, men verkocht ook frisse slaatjes en ijs
Er was d class="nieuws_kop">
Keppel Toertocht 2007
Omdat de Fam. Jansen ons ook geweldig geholpen had met Historie Rond De Toren, werd besloten om hun evenement met een delegatie te ondersteunen. Vol goede moed zondagmorgen om half acht vertrokken, een enkeling was al op zaterdagavond aangereden maar de afstand viel eigelijk best mee. We werden al verwacht en de koffie deed ons goed. Om half elf vertrokken we met 160 traktoren. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt, een stoet van 2 kilometerdoor een prachtig landschap. Zeker omdat wij hier volslagen ombekend waren. Veel karakteristieke boederijtjes en landhuizen. De organisatie was perfect en er was werkelijk overal aangedacht, we hebben dan ook geen honger of dorst gehad. Na onze herinering in ontvangst te hebben genomen en de Fam. Jansen bedankt te hebben gingen we met een voldaan gevoel weer naar huis.
I.H.F. Panningen 2007
Wederom was het een geweldig weekend wat voor ons begon op vrijdag met stralend weer. Zaterdag was het al iets minder stralend maar dan worden de aardappelen niet zo gauw groen. En zondags werden ze helemaal niet meer groen, maar dit alles kon bij ons de pret niet drukken. Zondags werd bij ons de klok op twee uur gezet en er werd weer met vol goede moed gedemonstreerd. Voor de goede gang van zaken, met de aardappelen. Het was natuurlijk fijner geweest als de zondag ook droog was geweest, maar tegen de natuur kun je niet op. We hadden dit jaar dan ook een goede oogst op de klapzand en dat is wel eens wat minder geweest. We willen als S.M.T. de hele organisatie van het I.H.F. weer bedanken voor dit geweldig weekend. Ons zie je volgend jaar zeker weer terug.
Historie Rond De Toren 2007
Het was een hele klus voor de organisatie,maar zeker de moeite waard. We hebben dan ook heel veel positieve reactie's mogen ontvangen. Het weer was niet helemaal zoals het moest zijn maar aan belangstelling ontbrak het niet. Zaterdags werd om 12 uur het festival geopend door dhr. Bert Hendrix onder grote publieke belangstelling. Er was voor ieder wat wils. Wie van klassieke auto's hield kon zijn hart ophalen achter de kerktoren waar verschillende exemplaren te bewonderen waren. Op het hoofdterrein werden oude ambachten uitgeoefend zoals hoefijzers smeden. Samsam de Sambeekse jeugd stichting had vele activiteite voor de kinderen, deze vermaakte zich dan ook prima.Clown Jorik was ook in zijn element evenals een vaag dorpsfiguur wat bij iedereen het gras voor de voeten weg probeerde te maaien, maar daar stak de veldwachter een stokje voor. Er was een demonstartieveld waar oude trekkers en graafmachine's te bezichtigen waren. Zelfs een oude tank uit de tweede wereld oorlog reed nog rond. Zaterdags sávond het zomeravondconcert door Semper Unitas. Zondags Fame en het jeugdorkest van Semper Unitas en de joekskapellen niet te vergeten. Wat is een festival zonder musicale omlijsting. Het is te veel om alles te beschrijven.Als laatste willen we alle vrijwilligers en alle deelnemers die tijdens dit festival aanwezig waren en of meegeholpen hebben bedanken voor hun medewerking.We hopen dan ook dat we over 5 jaar ons tweede lustrum kunnen vieren met net zoveel enthousiaste leden als nu want zij gingen er ook voor en met heel veel plezier.
Ploegen met een Olympische gedachte
Zo opende de Gelderlander in het stukje onze ploegwedstrijd van 15april
Het was een schitterende wedsrijd met fantastisch zonnig weer
De organisatie had er ook alles aangedaan om het te laten slagen. Zo had men de looppaden met water besproeid tegen de stof en de catering had voor deze gelegenheid het menu aangepast, men verkocht ook frisse slaatjes en ijs
Er was de nodige publiciteit aangegeven door posters stukjes in kranten en zelfs de lokale televisie heeft een hele reportage gemaakt
Wij hebben zelfs een cd laten maken van de gehele dag, als je deze wil bestellen graag via reactie knop www.smtsambeek.nl de kosten bedragen € 10
De wedstrijd verliep behoorlijk fanatiek
De veldjes lagen er goed bij en er werd prima werk afgeleverd de jurry had er het dan ook behoorlijk druk mee
De volgende deelnemers vielen in de prijzen :
     
 Rondgaand getrokken ploegen 
1.Jef van den Broek uit Veldhoven79.5 pnt
2.Harrie Kusters uit Ysselsteijn76.0 pnt
3.Piet Heldens uit Ysselsteijn75.0 pnt
  
 Rondgaand gedragen ploegen 
1.Frans Das uit Oerle met76.0 pnt
2.Co Looijenstein uit Anna Paulowna74.0 pnt
3.Dick van Burk uit Ensbijk67.0 pnt
  
 Heen en weer gaande ploegen 
1.Jan Hollebrands uit Teteringen79.0 pnt
2.Ad Hagenaars uit Oud Gastel78.0 pnt
3.Bertus Huijbregts uit Lage Zwaluwe76.5 pnt


  De S.M.T. Wisselbeker is gewonnen door Marius Jenniskens uit Sambeek met een heen en weer gaande ploeg met een puntentotaal van 74.00 

Verder wil ik nog graag Ploegvereniging Ned en de HMT bedanken voor hun ondersteuning Bijna het gehele HMT bestuur was aanwezig
De familie Rongen voor het beschikbaar stellen van de grond onze sponsoren die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt en alle vrijwilligers die op een of andere manier hier aan meegewerkt hebben
Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een wedstrijdt organiseren,maar eerst hebben we onze eigen show HISTORIE RONDOM DE TOREN en niet te vergeten het IHF in Panningen alwaar wij het thema aardappelteelt verzorgen

Tot ziens en veel hobby plezier van een enthousiaste organisator en deelnemer


Internationaal Historisch Festival 2006
Ieder jaar als het festival in Panningen dichterbij komt begint het bij ons
als leden weer overal te kriebelen, men kijkt er maanden naar uit en als het zover is,
is het alweer voorbij. We mogen gerust zeggen dat de aardappelteelt ook dit jaar weer
geslaagd is. Met wat stukken in het begin en er tussendoor was het toch één groot feest.
Samen er naar toe rijden met een hele stoet, daarna het hele spul opbouwen, waarna er
weer goed gegeten werd en een klein beetje gedronken.
En als de avond dichterbij komt komen ook de stoere verhalen los, zo hebben we
Henk onze voorzitter ook een flinke poets kunnen bakken.
Maar hij vond het niet erg en hebben er allemaal heerlijk om gelachen. Het weer was goed
en de mensen allemaal plezierig, en als ze vroegen om wat voor een ras het ging werd er steevast
geroepen.......RONDE........ Wij willen als S.M.T. de hele organisatie dan ook bedanke voor dit onzettend mooi weekend,
tot volgend jaar op 28 en 29 juli.


3 Juli 2006 de zomertoertocht van de SMT
De nadruk lag dit keer echt op zomer. Wat was het heet, maar dat mocht de
pret niet drukken. Wederom een sche nodige publiciteit aangegeven door posters stukjes in kranten en zelfs de lokale televisie heeft een hele reportage gemaakt
Wij hebben zelfs een cd laten maken van de gehele dag, als je deze wil bestellen graag via reactie knop www.smtsambeek.nl de kosten bedragen € 10
De wedstrijd verliep behoorlijk fanatiek
De veldjes lagen er goed bij en er werd prima werk afgeleverd de jurry had er het dan ook behoorlijk druk mee
De volgende deelnemers vielen in de prijzen :
     
 Rondgaand getrokken ploegen 
1.Jef van den Broek uit Veldhoven79.5 pnt
2.Harrie Kusters uit Ysselsteijn76.0 pnt
3.Piet Heldens uit Ysselsteijn75.0 pnt
  
 Rondgaand gedragen ploegen 
1.Frans Das uit Oerle met76.0 pnt
2.Co Looijenstein uit Anna Paulowna74.0 pnt
3.Dick van Burk uit Ensbijk67.0 pnt
  
 Heen en weer gaande ploegen 
1.Jan Hollebrands uit Teteringen79.0 pnt
2.Ad Hagenaars uit Oud Gastel78.0 pnt
3.Bertus Huijbregts uit Lage Zwaluwe76.5 pnt


  De S.M.T. Wisselbeker is gewonnen door Marius Jenniskens uit Sambeek met een heen en weer gaande ploeg met een puntentotaal van 74.00 

Verder wil ik nog graag Ploegvereniging Ned en de HMT bedanken voor hun ondersteuning Bijna het gehele HMT bestuur was aanwezig
De familie Rongen voor het beschikbaar stellen van de grond onze sponsoren die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt en alle vrijwilligers die op een of andere manier hier aan meegewerkt hebben
Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een wedstrijdt organiseren,maar eerst hebben we onze eigen show HISTORIE RONDOM DE TOREN en niet te vergeten het IHF in Panningen alwaar wij het thema aardappelteelt verzorgen

Tot ziens en veel hobby plezier van een enthousiaste organisator en deelnemer


Internationaal Historisch Festival 2006
Ieder jaar als het festival in Panningen dichterbij komt begint het bij ons
als leden weer overal te kriebelen, men kijkt er maanden naar uit en als het zover is,
is het alweer voorbij. We mogen gerust zeggen dat de aardappelteelt ook dit jaar weer
geslaagd is. Met wat stukken in het begin en er tussendoor was het toch één groot feest.
Samen er naar toe rijden met een hele stoet, daarna het hele spul opbouwen, waarna er
weer goed gegeten werd en een klein beetje gedronken.
En als de avond dichterbij komt komen ook de stoere verhalen los, zo hebben we
Henk onze voorzitter ook een flinke poets kunnen bakken.
Maar hij vond het niet erg en hebben er allemaal heerlijk om gelachen. Het weer was goed
en de mensen allemaal plezierig, en als ze vroegen om wat voor een ras het ging werd er steevast
geroepen.......RONDE........ Wij willen als S.M.T. de hele organisatie dan ook bedanke voor dit onzettend mooi weekend,
tot volgend jaar op 28 en 29 juli.


3 Juli 2006 de zomertoertocht van de SMT
De nadruk lag dit keer echt op zomer. Wat was het heet, maar dat mocht de
pret niet drukken. Wederom een schitterende rit met een prima begeleiding
van de motoren, onze complimenten aan de heren.
Tijdens de stop meende er een zelfs dat de koppakking kapot was, het water
stroomde onder zijn helm vandaan.
De tocht ging langs de maas door de Oefeltse maasheggen, daar de maas over
en weer terug langs de maas door het Limburgse landschap. In Well op de stopplaats
konden we koffie of wat fris nuttige wat met dit prachtige weer geen overbodige luxe was.
Weer terug over de brug van Well door het mooie landschap van Geysteren.
En wat is Sambeek zonder de maasheggen van Sambeek en de stuw.
De organisatie van de toertocht had ons weer veel moois laten zien van de omgeving.
Na afloop de bekende koffie met broodjes en gezellig nakletsen. Onder een
luid tot volgend jaar! Vertrokken de tevreden gasten weer richting huis.
Ploegwedstrijd
Het was voor de SMT de eerste keer dat wij een
landelijke ploegwedstrijd hebben georganiseerd op 9 april 2006.
Dankzij de grandioze medewerking van de HMT en de Ploegvereniging
Nederland is dit een enorm succes geworden.
De Fam. Rongen uit Sint Anthonis stelde 14 ha. land ter
beschikking welke we volledig benut hebben.
We hadden schitterend weer, en er werd buiten de wedstrijd
om met paarden geploegd,met een Landini
op ijzeren wielen met kiepploeg geploegd en niet te vergeten
de demonstratie van Ad Buijs en
Bert van Rijn van Ploegvereniging Nederland.
Bij de resultaten van hun veldjes vergeleken
zijn wij maar prutsers. Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die op welke wijze
dan ook heeft geholpen om deze dag te doen slagen.
Namens de SMT BEDANKT
Uitslag rondgaand getrokken 1. J Colje, 2. Piet Heldens 3. Willy Laarakkers
Rondgaand gedragen 1. Dick v.d. Burk 2. A Degenkamp 3. Bart Vonk
Heen en Weer Gaand 1. Jan de Pinth 2. Piet Kuijpers 3. Ad Hagenaars.
itterende rit met een prima begeleiding
van de motoren, onze complimenten aan de heren.
Tijdens de stop meende er een zelfs dat de koppakking kapot was, het water
stroomde onder zijn helm vandaan.
De tocht ging langs de maas door de Oefeltse maasheggen, daar de maas over
en weer terug langs de maas door het Limburgse landschap. In Well op de stopplaats
konden we koffie of wat fris nuttige wat met dit prachtige weer geen overbodige luxe was.
Weer terug over de brug van Well door het mooie landschap van Geysteren.
En wat is Sambeek zonder de maasheggen van Sambeek en de stuw.
De organisatie van de toertocht had ons weer veel moois laten zien van de omgeving.
Na afloop de bekende koffie met broodjes en gezellig nakletsen. Onder een
luid tot volgend jaar! Vertrokken de tevreden gasten weer richting huis.
Ploegwedstrijd
Het was voor de SMT de eerste keer dat wij een
landelijke ploegwedstrijd hebben georganiseerd op 9 april 2006.
Dankzij de grandioze medewerking van de HMT en de Ploegvereniging
Nederland is dit een enorm succes geworden.
De Fam. Rongen uit Sint Anthonis stelde 14 ha. land ter
beschikking welke we volledig benut hebben.
We hadden schitterend weer, en er werd buiten de wedstrijd
om met paarden geploegd,met een Landini
op ijzeren wielen met kiepploeg geploegd en niet te vergeten
de demonstratie van Ad Buijs en
Bert van Rijn van Ploegvereniging Nederland.
Bij de resultaten van hun veldjes vergeleken
zijn wij maar prutsers. Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die op welke wijze
dan ook heeft geholpen om deze dag te doen slagen.
Namens de SMT BEDANKT
Uitslag rondgaand getrokken 1. J Colje, 2. Piet Heldens 3. Willy Laarakkers
Rondgaand gedragen 1. Dick v.d. Burk 2. A Degenkamp 3. Bart Vonk
Heen en Weer Gaand 1. Jan de Pinth 2. Piet Kuijpers 3. Ad Hagenaars.